• dumas2
 • dumas1

Pakketten

Alle pakketten zijn samengesteld op basis van het Landelijk Indicatie Protocol (LIP)
Wij bieden u de volgende pakketvormen aan:

Basiskraamzorg 49 uur

Als er geen bijzonderheden zijn wordt u een pakket van 49 uur kraamzorg verdeeld over 8 dagen aangeboden. Uitgangspunt is dat de kraamvrouw borstvoeding geeft.

De taken van de kraamverzorgster zijn dan als volgt:
 • Verzorging en controle van de moeder         
 • Verzorging en controle van de baby         
 • Voorlichting en instructie                 
 • Observeren, signaleren en rapporteren         
 • Waarborgen van hygiëne*    
 • Huishoudelijke basis taken
* Reinigen van sanitair, borstkolven en flessen en het verschonen van kraambed en babybedje.

Meerzorg

In het meerzorgpakket worden meer uren zorg geleverd omdat de situatie van de moeder, de baby of gezinssituatie hierom vragen op basis van de indicatiestelling tot maximaal 80 uur.

De taken van de kraamverzorgster zijn dan als volgt:
 • Verzorging en controle van de moeder          
 • Verzorging en controle van de baby            
 • Voorlichting en instructie                            
 • Observeren, signaleren en rapporteren         
 • Waarborgen van hygiëne*                
 • Huishoudelijke basis taken                
 • Extra huishoudelijke taken**             
*   Reinigen van sanitair, borstkolven en flessen en het verschonen van kraambed en babybedje.
** Opvang en verzorging huisgenoten, op basis van indicatie door verloskundige of arts.

Minderzorg 24 uur

Wanneer u kiest voor minderzorg, is het belangrijk dat u beschikt over mantelzorg die voor u de huishoudelijke taken kunnen verzorgen. Deze taken vervallen voor de kraamverzorgster. De kraamverzorgende zal in dit geval 24 uur zorg leveren over 8 dagen.

De taken van de kraamverzorgster zijn dan als volgt:
 • Verzorging en controle van de moeder         
 • Verzorging en controle van de baby        
 • Voorlichting en instructie                 
 • Observeren, signaleren en rapporteren


Op basis van indicatie door verloskundige of arts kunnen er uren worden bijgetekend.
Voor alle pakketten geldt dat de uren die u krijgt exclusief de uren van de bevalling zijn.

U kunt het volgende van onze kraamverzorgster verwachten tijdens de bevalling. Zij assisteert de verloskundige of verloskundig actieve huisarts tijdens de bevalling en draagt zorg voor de eerste verzorgingsaspecten direct na de bevalling.

Overige Pakketten

Verlengde kraamzorg *

Dit is kraamzorg die geleverd wordt op de 9e en 10e dag, te rekenen vanaf de dag van de bevalling. Afhankelijk van de situatie worden deze uren door de verloskundige bijgetekend.

Couveuse nazorg **

Couveuse nazorg is de kraamzorg die na de eerste 10 dagen, te rekenen vanaf de dag van de bevalling, geleverd kan worden. Dit varieert tussen de 9 en 15 uur, deze uren worden verdeeld over 3 of 5 dagen, al naar gelang uw situatie. Wij proberen u en uw kindje zo goed mogelijk te begeleiden binnen deze periode en u op weg te helpen in de nieuwe situatie.

Uitgestelde kraamzorg **

Uitgestelde kraamzorg is de kraamzorg die na de eerste 10 dagen, te rekenen vanaf de dag van de bevalling, geleverd kan worden. Dit varieert tussen de 9 en 15 uur, deze uren worden verdeeld over 3 of 5 dagen, al naar gelang uw situatie. Wij proberen u en uw kindje zo goed mogelijk te begeleiden binnen deze periode en u op weg te helpen in de nieuwe situatie.

Adoptie-kraamzorg ***

Adoptiekraamzorg is de kraamzorg die voornamelijk gericht is op voorlichting, advies en assistentie bij de verzorging en voeding van het geadopteerde kind binnen het eerste levensjaar. Afhankelijk van de zorgbehoefte worden maximaal 9 uren verdeeld over 3 dagen toegekend.

Extra uren bijkopen

U kunt te allen tijde bij ons kraamzorguren bijkopen tegen een gunstig tarief. Informatie hierover wordt u verstrekt via de zorgmanager. Let op! De door u bijgekochte uren worden niet door uw zorgverzekeraar vergoed.


Financiële afwikkeling:

Uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten van de kraamzorg uit het basispakket. De minister van volksgezondheid heeft bepaald dat u zelf een eigen bijdrage moet betalen. Als u aanvullend verzekerd bent, kunt u meestal hierop een vergoeding krijgen van uw verzekeraar.

*  Indien u hiervoor in aanmerking komt zal de volledige nota door de verzekeraar worden vergoed minus de wettelijke eigen bijdrage die moet u zelf voldoen aan het kraamcentrum.

**  Indien u hiervoor in aanmerking komt zal de volledige nota door u moeten worden voldaan aan het kraamcentrum. U stuurt de nota naar de verzekeraar die zal afhankelijk van polisvoorwaarden u daar een vergoeding op geven.

***  Indien u hiervoor in aanmerking komt zal de volledige nota door u moeten worden voldaan aan het kraamcentrum. U stuurt de nota naar de verzekeraar die zal afhankelijk van polisvoorwaarden u daar een vergoeding op geven.

Referenties

Arnold, Samantha & Naomi

Arnold, Samantha & Naomi

Onze kraamverzorgster Dini heeft weer een zorg afgerond en kreeg dit lieve berichtje en mooie foto's.De glimlach van de kleine...

Klik hier voor alle Referenties

» Lees meer...

Lactatiekundige IBCLC

borstvoedingBorstvoeding is de beste start voor uw baby. Meestal gaat het vanzelf, maar soms zijn er omstandigheden waardoor het wat moeilijker gaat of niet helemaal vanzelf gaat.
Op deze momenten is het fijn als u hiervoor advies kunt vragen aan iemand die hierin gespecialiseerd is.
Bij Kraamzorg XL is zo'n specialist, een lactatiekundige, aanwezig die u hierbij kunt helpen. 

Lees meer...