• dumas2
  • dumas1

Wereld Borstvoeding Week 2015

In de week van 1 t/m 7 augustus is het Wereld Borstvoedingsweek 2015!

Deze week is het thema 'Aan het werk met borstvoeding!'

Dit thema is gekozen om vrouwen te ondersteunen bij het combineren van werk en borstvoeding. Het is erg belangrijk dat vrouwen gebruik kunnen maken van het recht op om hun baby borstvoeding te kunnen geven. 

Wat zijn nou je rechten als werkneemster:
- De eerste negen maandan van je kind heb je het recht om te voeden en/of te kolven op het werk. Dit betekent in de praktijk vaak dat je wordt doorbetaald kunt blijven kolven tot je kindje 10 maanden is. Je kolft dan feitelijk een maand langer doorbetaald dan dat het wettelijk geregeld is. 
- Als je niet wilt/kunt kolven dan mag je de beschikbare tijd ook gebruiken om naar je kindje toe te gaan om hem/haar te voeden.
- De tijd die je hebt om te kolven en/of te voeden is tot een kwart van je werktijd. Ook heb je daarnaast gewoon recht op je normale pauzes.
- Ook voor de tijd die je kolft en/of voedt wordt je door je werkgever normaal uitbetaald.
- Om comfortabel te kunnen voeden en/of kolven moet je werkgever een ruimte beschikbaar stellen die goed verwarmd, hygiƫnisch en afsluitbaar is. Een toilet is geen geschikte ruimte!
- Mocht er geen geschikte ruimte beschikbaar zijn, dan moet je van je werkgever de kans krijgen om thuis te voeden en/of te kolven. Ook al is er wel een geschikte ruimte, mag je naar huis om te kolven en/of te voeden.
- Tot 6 maanden na de bevalling hoef je geen nachtdiensten te draaien of overwerk te doen.

Ouders en zorgverlenes worden nog beter dan voorheen voorzien van informatie en ondersteuning rond borstvoeding tijden de Wereld Borstvoeding Week. 

wbw2015 logo NL

Referenties

Arnold, Samantha & Naomi

Arnold, Samantha & Naomi

Onze kraamverzorgster Dini heeft weer een zorg afgerond en kreeg dit lieve berichtje en mooie foto's.De glimlach van de kleine...

Klik hier voor alle Referenties

» Lees meer...

Lactatiekundige IBCLC

borstvoedingBorstvoeding is de beste start voor uw baby. Meestal gaat het vanzelf, maar soms zijn er omstandigheden waardoor het wat moeilijker gaat of niet helemaal vanzelf gaat.
Op deze momenten is het fijn als u hiervoor advies kunt vragen aan iemand die hierin gespecialiseerd is.
Bij Kraamzorg XL is zo'n specialist, een lactatiekundige, aanwezig die u hierbij kunt helpen. 

Lees meer...